Duurzaam ondernemen


Imetis Interieurwerk: Duurzaam Vakmanschap voor een Beter Morgen

Bij Imetis geloven we in de kracht van duurzaam vakmanschap. Onze passie voor hoogwaardig interieurbouw gaat hand in hand met onze toewijding aan milieuvriendelijke en duurzame praktijken. Wij streven ernaar om prachtige, functionele en duurzame interieurs te creëren die een minimale impact hebben op het milieu.

Onze Duurzame Missie

Wij begrijpen dat elke keuze die we maken invloed heeft op onze planeet. Daarom hebben we ervoor gekozen om een werkwijze te hanteren die niet alleen de hoogste kwaliteit garandeert, maar ook het milieu zo veel mogelijk respecteert en beschermt. Dit doen we door zo veel mogelijk duurzame materialen te kiezen, efficiënt om te gaan met grondstoffen en innovatieve, milieuvriendelijke methoden toe te passen in ons productieproces.

Een van de belangrijkste pijlers van onze duurzame werkwijze is onze samenwerking met Wood Loop sinds juni 2023. Wood Loop is een toonaangevend platform dat zich richt op circulaire houtverwerking. Al het restafval MDF en spaanplaat wordt door Imetis in speciale containers van Wood Loop verzameld om vervolgens gerecycled te worden. Meer informatie over de werkwijze van Wood Loop is te vinden op www.wood-loop.nl. Vanzelfsprekend worden ook alle andere afvalstromen (piepschuim, plastic, chemicaliën, karton etc.) gescheiden afgevoerd.

Een andere belangrijke pijler is het gebruik van biologische contactlijm. Hiervoor wordt Comet Bio-Gold gebruikt. Alle verf en lak die Imetis gebruikt is op waterbasis.

Imetis Interieurwerk: Duurzaam vakmanschap voor een wereld die we door willen geven.


Een persoonlijke benadering en een goed advies voor uw maatwerk interieur, dat is wat wij doen.
Afspraak maken met Imetis: 06-25003968